Choď na obsah Choď na menu

Den riktiga "dödens grupp" i Europacupen

23. 6. 2024

Grupp B, där Spanien, Italien, Kroatien och Albanien ligger, anses vara "dödsgruppen" i denna Europacup. Grupp E, där Belgien ligger, har dock visat mer spännande och hård konkurrens på planen.
Efter att ha förlorat med 0-1 mot Slovakien i första omgången fick det belgiska laget prestera bra i nästa match. I den andra omgången mot Rumänien blev De Bruyne, iklädd nummer 7-Belgien EM 2024 Tröja och kaptensbindeln, utan tvekan i fokus för spelet. Han hjälpte Tielemans att bryta nollan under de första två minuterna av matchen, och spelade sedan aktivt i matchen och hotade motståndarens mål många gånger. Även om Lukakus mål avbröts på grund av VAR:s offside, var De Bruynes dominans i spelet obestridlig. Han försökte inte bara skjuta många gånger och hade tre skott på mål, utan hade också 4 stölder och 4 fouls av motståndarna. Många data var de högsta i spelet, och han var den största bidragsgivaren till detta spel.
Belgiens seger gjorde också situationen i grupp E mer spänd och oförutsägbar. För närvarande ligger Belgien, Ukraina, Slovakien och Rumänien oavgjort i toppen av gruppen med tre poäng. Varje lag är ivriga att försvara sin värdighet i sista minuten och kämpa för chansen att avancera. Med en så hård konkurrens är det inte konstigt att vissa tror att de är den verkliga "dödens grupp". I den kommande sista omgången av gruppspelet får vi se vem som kommer att få det sista skratta i kampen på liv och död och vem som kommer att avsluta denna Europacupresa tidigt. Oavsett resultat är spelet i grupp E bestämt att bli ett underbart kapitel som inte går att missa i sommar.